nieuws

Youngman nu ook actief op Noordeuropese markt

bouwbreed

Youngman is een van de oudste producenten van ladders, trappen, steigers en overig klimmaterieel van Europa. De produkten van dit bedrijf, dat onderdeel is van Scaffolding Great Britain (SGB), komen in 1995 actief op de Nederlandse markt waar zij vertegenwoordigd zullen worden door SGB North Europe te Helmond.

De Britse producent van uit gewalst aluminium vervaardigd klimmaterieel heeft zijn bekendheid gekregen met een professionele programmalijn voor de industrie en ondernemer. Een afgeleide hiervan is de doe-het-zelf en de hobbylijn die ook als A-merk wordt gepositioneerd.

Volledig programma

Naast het assortiment ladders en trappen brengt Youngman een volledig programma van aluminium rol-, vouw- en gevelsteigers op de markt onder de merknaam ‘Boss’. Deze lijn wordt gekenmerkt door het glanzende uiterlijk van het gewalste aluminium en de eenvoudige opbouw die plaats vindt met behulp van een eenduidige kleurcodering. De steigers zijn licht in gewicht en ke hoge belastingen aan.

Nieuw voor Nederland zal ook de ‘Comabi’ stalen rolsteiger zijn; de ‘Edimatic’ stalen rolsteigers, bouwliften en -ladders en de winches van dit merk. Daarnaast brengt men dan nog een lijn luchtverhitters, opbergsystemen, handgereedschappen en stempels van het merk Isatis.

De Edimatic winch Master L200 die in het programma van Youngman een plaats inneemt is goed voor een hijsvermogen van 200 kg.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels