nieuws

XPS-isolatieplaten voorzien van glasvlies met cement

bouwbreed Premium

Linpac Building Products te Almere komt binnenkort met een isolatieplaat ven XPS (geextrudeerd polystyreen), die is voorzien van een glasvlies met cement. Door die afwerklaag is het materiaal in het bijzonder geschikt voor het maken van wanden in natte cellen of voor vloeren. De wandtegels of vloerplavuizen zijn direct op de cementlaag te lijmen. De platen worden geleverd in dikten van 5 tot 120 mm en het systeem omvat ook hoekstukken, profielen enzovoort. Het produkt is zo nieuw, dat Linpac er zelf nog geen naam voor heeft. Als werknaam wordt voorlopig uitgegaan van ‘Construboard’. De platen zijn gemakkelijk te zagen.

Het is niet de enige noviteit van Linpac Building Products tijdens de Bouwbeurs. Er zijn ook platen te zien, aan twee zijden gelamineerd met pvc of aluminium. Voor de regeling van de natuurlijke ventilatie in agrarische gebouwen, bijvoorbeeld varkensstallen, is er een plaat voor een verlaagd plafond. De plaat heeft een flexibel aantal gaten per m2. Door het plafond wordt koudeval voorkomen. Het produkt is vooralsnog een idee, er zijn nog geen poen mee uitgevoerd.

Reageer op dit artikel