nieuws

Wereldhave: binnenstad niet langer winkelparadijs

bouwbreed

Het winkelend publiek zoekt in de toekomst steeds minder zijn heil in de binnenstad. Dat geldt zeker voor de eerste levensbehoeften. De binnenstad is er alleen nog voor gezellig winkelen. Grote winkels en winkelcentra in de periferie hebben de toekomst. Dat zei G. Verweij, directeur van het onroerend-goedbeleggingsfonds Wereldhave in een toelichting op de jaarcijfers.

Volgens hem is er voor winkelcentra buiten de stadscentra en buiten de Randstad een gouden toekomst weggelegd. Daarom wil Wereldhave meer beleggen in dergelijke winkels, winkelboulevards en -centra. Dat is mede ingegeven door de goede ervaringen in het Belgische Luik, waar in januari vorig jaar werd begonnen met de bouw van een winkelcentrum (oppervlakte 30.000 m2).

Bij elkaar moet de vastgoedportefeuille eind 1996 een omvang hebben bereikt van f. 3 miljard. Eind vorig jaar was dat f. 2,46 miljard.

Wereldhave zag zijn directe beleggingsresultaat (exploitatie-opbrengsten) vorig jaar met 9 procent stijgen tot f. 110,2 miljoen.

Reageer op dit artikel