nieuws

Weer winst voor Geveke

bouwbreed

Technische-handelsonderneming Geveke (graafmachines, vorkheftrucks) heeft vorig jaar f. 11,4 miljoen winst gemaakt. Dat is f. 2 miljoen meer dan het bedrijf in de zomer raamde. In 1993 moest Geveke een verlies incasseren van f. 15 miljoen. De omzet ging met 16 procent omhoog tot f. 950 miljoen. Het bedrijfsresultaat steeg met 39 procent.

Geveke had de laatste jaren last van de recessie in Scandinavie en Duitsland. Daar werd flink gereorganiseerd. Inmiddels zijn de markten verbeterd en dat blijkt onder andere uit de groei van de omzet bij de grondverzetactiviteiten. Met name de vraag in Noorwegen en Zweden nam toe. De activiteiten in Scandinavie leverden ook een belangrijke bijdrage aan het resultaat. Voor 1995 verwacht Geveke een verder herstel van de markt en een stijging van het netto resultaat. De orderportefeuille is ten opzichte van eind 1993 gestegen tot f. 203 miljoen.

Reageer op dit artikel