nieuws

Waterslag bespaart op onderhoud

bouwbreed

Roval heeft een praktisch waterslagprofiel op de markt gebracht, waarvan het bedrijf een video-presentatie op de Bouwbeurs Utrecht geeft. Het aluminium waterslagprofiel is in diverse breedten te leveren, afhankelijk van de breedte van het kozijn.

Het geheim van dit profiel is, dat het eenvoudig is te verwijderen voor onderhoud aan het kozijn en daarna weer is terug te plaatsen. Er is octrooi op het systeem aangevraagd. Op het houten kozijn worden montageblokjes geschroefd. Onder tegen het aluminium profiel zijn opspanblokjes aangebracht, die precies in de montageblokjes passen. Bij het aanbrengen van het profiel kantelt men dit, waarbij de opspanblokjes in de montageblokjes haken, waarna men het profiel aanschuift en deze meteen na een klik, maatvast op het kozijn zit. Het profiel zit dan meteen goed, qua hellingshoek. Door de blokjes blijft onder het profiel van Roval aluminium en roestvaststaal BV te Helmond voldoende ventilatieruimte over. De waterslag die aan de zijkanten is afgezet met afdichtingsrubber, beschermt het meest kwetsbare en onderhoudsgevoelige deel van het kozijn, namelijk de onderdorpel. Door deze onderdorpel wordt het onderhoud van het kozijn ook behoorlijk minder vaak noodzakelijk.

Met behulp van een demontageklip van kunststof, die onderin het profiel is te plaatsen, is de klikverbindig van de waterslag te verbreken, waarna de waterslag is af te nemen. Het is dus niet zo, dat onbevoegden gemakkelijk de waterslag ke verwijderen.

Reageer op dit artikel