nieuws

Voor het eerst schelpen op de Bouwbeurs

bouwbreed

Voor het eerst neemt Verca Systemen deel aan de Bouwbeurs. Verca is leverancier van schelpen, gewonnen uit de Waddenzee.

Ze worden toegepast voor onder meer het bedekken van de bodem van kruipruimtes. Op die manier is het mogelijk de vochthuishouding in woningen te verbeteren en schimmel, stank en rotting te vermijden en te bestrijden. Daarnaast heeft een laag schelpen ook een zekere warmte-isolerende werking, hoewel geringer dan van andere, speciaal voor warmte-isolatie ontwikkelde produkten.

Cara

Uit onderzoek is gebleken dat de schelpen ook verlichting bieden bij gezondheidsproblemen van bewoners, zoals cara en allergieen.

De schelpen zijn op de Bouwbeurs te zien en worden geleverd onder de merknaam Verca Isoschelp. Behalve schelpen levert Verca ook een systeem tegen zwamvorming, een ongebakken metselsteen uit vernieuwbare grondstoffen (de Waddensteen) en de Waddenwoning, een woningtype dat een keuze biedt uit verschillende milieuvriendelijke alternatieven. De eerste Waddenwoning is gebouwd in het Friese Kollumerpomp.

Reageer op dit artikel