nieuws

Vloerafwerking heeft hoge krasvastheid

bouwbreed

Fosroc BV te Velsen-Noord heeft een vloer ontwikkeld op basis van zowel epoxyhars als polyurethaan. Het produkt wordt Nitoflor SL2000 EPU (EpoxyPolyUrethaan) genoemd en heeft een hogere krasvastheid dan vinyl-achtige vloerafwerkingen van de rol.

De vloer heeft een lagere hardheid dan een epoxyvloer. De Shore-hardheid is 60, terwijl die van een epoxyvloer ca 80 is. Ondanks die lagere hardheid is een vloer van Nitoflor SL2000 EPU toch krasvaster dan een epoxyvloer.

Fosroc introduceert de vloer als een verbreding van het assortiment. Er wordt vooral gedacht aan toepassing in ziekenhuizen, verpleeghuizen, gevangenissen, laboratoria, kantoren enzovoort. In dergelijke gebouwen is niet alleen de hogere krasvastheid van belang, maar ook de geringere hardheid. De vloer is hard-elastisch en daarom geluiddempend.

Een voordeel ten opzichte van vinyl-achtige vloerbedekkingen is, dat de vloer geen naden heeft omdat hij in vloeibare vorm wordt aangebracht. De ondergrond voor een Nitoflor SL2000 EPU vloer moet echter net zo glad en strak zijn als voor een vloer van de rol.

De nieuwe vloer bestaat uit een mengsel van epoxy en polyurethaan met verharders, een gradatie van inerte stoffen en een kleurpasta. De vloer is in een groot aantal RAL-kleuren leverbaar. Uiteraard is hij waterdicht, eenvoudig te reinigen en bestand tegen verschillende chemicalien.

Reageer op dit artikel