nieuws

Vermeer nadrukkelijk aanwezig op Bauma

bouwbreed Premium

Vermeer Manufacturing Co. USA, zal met een groot deel van zijn brede produktenpakket op de Bauma aanwezig zijn.

Het betreft hier verschillende sleuvengravers op rupsonderstellen en banden, gestuurde boorinstallaties en de kolossale TG400 Tub Grinder, een machine van het vat- of tobbemodel voor het verkleinen van grof vuil. Naast deze machines zal men vele werktuigen presenteren.

Voor het eerst in Europa zal Vermeer de T-755 sleuvengraver op rupsen introduceren. Deze nieuwe, met een 230 pk motor uitgeruste machine is een volledig elektronisch bediende sleuvengraver waarbij het rij- alsmede het graafproces volledig automatisch verloopt. Als gevolg van de bij deze machine toegepaste techniek is deze sleuvengraver een bedienings- en bedrijfsvriendelijke machine. Een tweede noviteit voor Europa is de V-4750, die is uitgerust met een cabine en daardoor geschikt is voor het Noordeuropese klimaat. Deze middelgrote sleuvengraver/ploeg heeft een aandrijving die met de voet wordt bediend waardoor de machinist zijn handen vrij heeft voor het bedienen van de sleuvengraaffuncties. Deze sleuvengraver kan worden uitgevoerd met verschillende extra’s zoals bijvoorbeeld de mogelijkheid tot het in verstek graven van sleuven.

Programma

Uit het sleuvengraversprogramma van Vermeer worden nog gepresenteerd de T658, een van Vermeers zwaarste typen waarmee in standaarduitvoering ‘offset’ gegraven kan woorden; de T455, een 115 pk sleuvengraver op rupsen en vele mogelijkheden waaronder een ‘offset’ graafboom en de V-1850, een van Vermeers jongste machines, die compact gebouwd is en hydrostatisch wordt aangedreven.

Uit het groenprogramma komt men met de SC222 stobbenfrees waarvan alle bewegingen van de freesboom hydraulisch zijn uitgevoerd; de takkenversnipperaar BC935I die is uitgerust met een 35 pk motor en geschikt is voor de verwerking van takken tot een diameter van 23 cm en met een maximum invoersnelheid van 76 meter per minuut.

Uiteraard komt men ook met de TG400 de machine die taai organisch afval als zware takkenbossen, boomstronken en houtafval van de bouw verkleint.

Uit de ‘Navigator’-serie van gestuurde boorinstallaties komt men met de typen D-6, D-7 en D-24. Tenslotte presenteert Vermeer ook nog het Hammerhead Mole persluchtrakettenprogramma. Deze raketten varieren in diameter van 5 tot 30 cm en vallen op door hun constructieve eenvoud, betrouwbaarheid en slagkracht.

Alleen al door zijn grootte zal de grof-vuil verkleiner TG400, hier met opgeklapte tobbe waardoor de messen direct bereikbaar zijn, een blikvanger zijn binnen de inzending van Vermeer op de Bauma.

Reageer op dit artikel