nieuws

Verloren funderingsbekisting van EPS

bouwbreed Premium

Unidek Bouwelementen BV te Gemert heeft een verloren funderingsbekisting van EPS ontwikkeld en geintroduceerd. De EPS-FB is geschikt voor funderingsbalken in de woning- en utiliteitsbouw.

De bekisting is vervaardigd van geexpandeerd polystyreen EPS 20 SE (produktcertificaat K4077), dat brandvertragend is gemodificeerd en aldus voldoet aan de brandklasse 1 of 2 volgens NEN 6065/6066. Het nieuwe Unidek-produkt bestaat uit standaard elementen in rechte en verstek (onder 45 gr. ) gezaagde uitvoering.

Uitvoeringen

De U-vormige bekistingselementen worden geleverd in negen uitvoeringen met een lengte van 1200 mm , waarbij de doorsnede van de op te nemen funderingsbalken varieert van 300 x 400 mm tot 400 x 600 mm. Als de elementen nauwkeurig in lijn zijn uitgelegd en aan beide zijden een tenminste 200 mm dikke laag zand is aangebracht, kan de wapeningskorf worden geplaatst.

Bijgeleverd worden bevestigingsbeugels in drie uitvoeringen, die corresponderen met de balkbreedte.

De beugels worden aangebracht op onderlinge afstanden van 600 mm. De bevestigingsbeugels nemen aan beide zijden langsribben op met een dwarsdoorsnede van 50 x 70 mm.

Bij hoekaansluitingen worden langsribben als schoren toegepast. Doorvoeringen voor pijpen, buizen e.d. ke eenvoudig worden gerealiseerd. Geexpandeerd polystyreenschuim laat zich gemakkelijk verwerken.

Reageer op dit artikel