nieuws

Verfproducent DSM actief in Polen

bouwbreed

DSM Resins in Zwolle, de harsendivisie van het gelijknamige chemieconcern, heeft donderdag een distributie-overeenkomst getekend met de Poolse producent Organika-Sarzyna.

De harsenfabrikant neemt in de toekomst de distributie van onverzadigde polyesterharsen, vinylesterharsen en speciale harsen op zich.

Door deze overeenkomst kan de Poolse partner voortaan een volledig pakket thermohardende harsen aanbieden op zijn thuismarkt. DSM Resins ziet in Organika een goede mogelijkheid de distributiekanalen in Oost-Europa verder uit te breiden. Beide ondernemingen onderzoeken de mogelijkheid de samenwerking uit te breiden op het gebied van marketing en produktie.

DSM Resins produceert en verkoopt grondstoffen voor verf, drukinkt, lijm en kunststoffen. Het onderdeel van het Limburgse chemieconcern heeft produktielokaties in de meeste West-Europese landen, Taiwan en de Verenigde Staten. De omzet bedroeg vorig jaar f. 1,2 miljard. In de harsendivisie werken drieduizend personeelsleden. Organika heeft een jaaromzet van f. 100 miljoen en telt 1600 medewerkers.

Reageer op dit artikel