nieuws

Verbouwing van ’t Voorhuys zorgt voor te veel overlast

bouwbreed

Mondial BV, eigenaar van restaurant ’t Voorhuys in Emmeloord, overweegt de schade als gevolg van een verbouwing in rekening te brengen bij de gemeente Noordoostpolder. De mogelijke claim is gebaseerd op de overlast die het restaurant ondervindt van de verbouwing van het theatergedeelte van ’t Voorhuys, dat eigendom is van de gemeente. De schade zou aan omzetverlies in de tienduizenden guldens lopen.

Volgens Mondial ondervinden de klanten veel lawaaioverlast. Bovendien ke door ruimtegebrek minder klanten worden ontvangen.

De eigenaar wil daarvoor een financiele tegemoetkoming. De gemeente heeft al laten weten een eventuele claim niet te zullen honoreren.

De schouwburg ’t Voorhuys werd zo’n veertig jaar geleden gebouwd, maar is dusdanig verouderd dat ingrijpende renovatie noodzakelijk was. De verbouwing wordt uitgevoerd door Bouwbedrijf De Vries uit Emmeloord en ging kort na de bouwvakvakantie van start. De realisatie vergt f. 3,2 miljoen en zal naar verwachting in oktober 1995 worden afgerond.

Reageer op dit artikel