nieuws

Veerboten alternatief voor oeververbinding over Fehmarnbelt

bouwbreed

De Deense spoorwegen (DSB) gaan de mogelijkheid bestuderen van een investering in supersnelle veerboten als alternatief voor een vaste oeververbinding over de Fehmarnbelt in de Oostzee tussen Denemarken en Duitsland.

De plannen worden uitgewerkt door het in de loop van dit voorjaar te verzelfstandigen rederijbedrijf van de spoorwegmaatschappij, DSB Rederi. De plannen voor de vaste oeververbinding bevinden zich reeds in de studiefase en volgens schema zou de realisering afhankelijk van de resultaten van de analyses, van start ke gaan aan het begin van de volgende eeuw.

Het veerbootpo moet de politici er echter van ke gaan overtuigen, dat een brug/tunnel over de Fehmarnbelt tussen Rby in Puttgarden niet noodzakelijk is. Op dit moment is bekend, dat een verbeterde veerbootdienst hier eveneens enkele miljarden zou vergen, met dien verstande echter dat de werkgelegenheid van blijvende aard is.

Deze staat nu al sterk onder druk, omdat het goederentransport per trein na de gereedkoming van de Grote-Belttunnel in 1997 over Funen en Jutland zal worden geleid.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels