nieuws

Twee-Komponenten installatie verwerkt lakken en lijmen

bouwbreed Premium

Een van de noviteiten op de Bouwbeurs 95 van het Udense bedrijf Wiltec BV. is een 2-komponenten installatie die geschikt is voor de verwerking van zowel 2-komponenten lakken als lijmen.

Met name voor de verwerking van hoogvisceuze solvent-free produkten is deze zeer specialistische spuitmachine uitstekend te gebruiken. Immers, bepaalde soorten oplosmiddelvrije produkten hebben de eigenschap dat ze zelfs bij een temperatuur van 20 gr. C niet uit de verpakking gegoten ke worden.

Teneinde onder alle temperatuur-omstandigheden ook de zware materialen probleemloos te ke verspuiten heeft Wiltec BV de installatie uitgerust met speciale valstroomverwarmers, die de coating in het vat smelten. Vervolgens zorgen opvoerpompen en een 2-komponenten doseerpomp voor materiaaltransport in de juiste dosering. Een pneumatisch bediend meng/circulatieblok aan het pistool staat garant voor de juiste gebruiksvriendelijkheid. Hierdoor worden tevens bedieningsfouten uitgesloten.

Via niveau-meters worden voorraadtekorten in de materiaalvaten via elektronische weg gesignaleerd terwijl ook potlife-overschrijding hiermee bewaakt wordt.

Kostenbesparend

De 2-komponenten installatie zorgt voor een exacte dosering van basisprodukt en verharder. Hierdoor zijn mengfouten uitgesloten; er treedt tijdwinst op doordat men zelf niet meer hoeft te mengen terwijl een aanzienlijke kostenbesparing wordt verkregen doordat de exacte hoeveelheid te verspuiten materiaal kan worden bepaald zodat te veel of te weinig aanmaak van het produkt is uitgesloten. Tevens wordt hierdoor de produktie van chemisch afval gereduceerd.

Daarnaast is de mogelijkheid aanwezig om gebruik te maken van groot-verpakkingen zoals 500 of 1000 liter containers.

De gehele installatie is elektronisch beveiligd. Afwijkingen in mengverhoudingen en de hiermee samenhangende materiaalverliezen worden hiermee voorkomen.

De 2-komponenten solvent-free hot spray installatie is een van de nieuwe produkten van Wiltec BV. die tijdens de Bouwbeurs geintroduceerd worden.

Reageer op dit artikel