nieuws

Toplaag vast aan draagvloer

bouwbreed Premium

Densit te Vianen vraagt tijdens de Bouwbeurs aandacht voor het vloerafwerkingssysteem Ferrotop 2000. Kenmerkend voor dit systeem is, dat de zelfdragende toplaag verankerd is aan de draagvloer. De toplaag is opgebouwd uit Densit mortel met staalvezels.

In de toplaag bevinden zich wapeningsnetten, die met Hilti ankers om de 50 cm aan de ondervloer zijn bevestigd. Het systeem is bedoeld voor situaties, waarbij de ondervloer sterk vervuild is. De kans is dan groot dat de toplaag niet op de onderlaag hecht. Door de verankering ontstaat toch een goede vloerconstructie.

Het Densit Ferrotop 2000 systeem bestaat al een jaar of twaalf, maar is pas sinds kort op de Nederlandse markt. Onlangs is in Yerseke een vloer volgens dit systeem uitgevoerd bij een vleesverwerkend bedrijf, Special Mundi. Het vloersysteem is ook toegepast bij Gelatine BV te Delft. Densit brengt het systeem op de markt via dealers. Tijdens de Bouwbeurs ontvangen zij het predikaat ‘Erkend Densit Dealer’. Het is de bedoeling dat Densit elk jaar toetst of de dealers nog voldoen aan de voorwaarden van dit ‘certificaat’. Erkende Densit dealers moeten voldoende theoretische kennis over de systemen hebben. Bovendien moeten zij praktische ervaring hebben opgedaan. Het personeel van de verwerkingsbedrijven krijgt een bijscholing van Densit. De regeling moet ervoor zorgen dat de produkten op een deskundige wijze worden verwerkt.

Reageer op dit artikel