nieuws

Theatrale presentatie van de afbouwbranche

bouwbreed Premium

Het Bedrijfschap STS: Afbouwbedrijf presenteert zich dit jaar op de Bouwbeurs door middel van een ‘afbouwtheater’, waarin de gehele afbouwbranche zich presenteert.

De stand van het bedrijfschap kent vier sferen: een demonstratie/instructiegedeelte, een ontmoetingsruimte, het afbouwtheater en een expositiedeel waar kant- en-klare terrazzo- en vloerprodukten worden getoond.

Grootste blikvanger moet het theater worden. Om de gasten op een aantrekkelijke manier iets bij te brengen over het vakgebied van de afbouw, heeft het bedrijfschap zich laten inspireren door een oude Italiaanse theatervorm, de commedia dell’arte.

Afwijkende sfeer

De vormgeving van het theater wordt bepaald door hoge, neutraal geschilderde kokers die met gipsornamenten en lijsten zijn gedecoreerd. Gedrapeerde gordijnen in theatrale kleuren moeten het theater completeren, terwijl een speciale theaterverlichtingsplan de bezoeker in een sfeer moet brengen die volledig afwijkt van de rest van de beurs.

Zestig plaatsen ke gedurende zeven voorstellingen per dag bezet zijn met genodigden. De voorstellingen worden gespeeld rond een technisch onderwerp dat op een speelse en theatrale manier over het voetlicht wordt gebracht.

Tussen de voorstellingen ke ook passerende bezoekers het theater bezoeken. Zij ke kennisnemen van tien nieuwe video-produkties over afbouwtechnische onderwerpen. De theatervoorstellingen zijn geadopteerd door zeven bedrijven: Brander Afbouwprodukten, Ceves Vergeer, Rigo Wandstyling, Sanderink, Stichting Vakopleiding Schilders en Stukadoors, Strikolith/Strikotherm en Verhoeven Tools. Elk van deze bedrijven presenteert op een of andere manier zijn produkten of diensten een van de voorstellingen. Strikolith toont bijvoorbeeld de nieuwe diskette Taps-service, waarmee elk pleistersysteem geautomatiseerd kan worden gekozen.

Behalve de reeds genoemde bedrijven werken in diverse vormen ook andere bedrijven uit de afbouwbranche mee aan de stand van het bedrijfschap: Knauf, Lafarge, Gyproc Benelux, Rigips, Hoeka, Digo, Gyvlon, Sigma Coatings, Decorstuc, Stephensons, Polychlo, Ehco KLM en D+F.

Zes leerlingen van de Stichting Vakopleiding SVS zullen tijdens de hele beursweek op de stand hun vaardigheden tonen in het stellen en afwerken van lichte scheidingswanden, het maken en ornamenteren van plafonds en het afwerken en decoreren daarvan.

Beroepenwedstrijd

Op deze plek zal ook de Nationale Beroepenwedstrijd worden gehouden. Daartoe zullen vier leerlingen tijdens de laatste drie beursdagen elk een werkstuk maken. De beste zal vervolgens worden uitgezonden naar de Internationale Beroepenwedstrijden.

Om pleisters, sierpleisters en glanspleisters goed tot hun recht te laten komen is in de stand een mogelijkheid gecreeerd om de pleisters in realistische afmetingen te bekijken. Tussen hoge, neutraal geschilderde panelen bevinden zich grote vlakken van vijf meter hoog en twee meter breed, waarop kleurige actuele pleisters zijn aangebracht.

Gesponsored door Lafarge uit Delfzijl presenteert het bedrijfschap verder de tweede editie van de Dutch Drywall Award. Deze onderscheiding werd in het najaar van 1993 voor het eerst uitgereikt. Tijdens de Bouwbeurs bestaat de mogelijkheid voor de tweede editie in te schrijven. De prijsuitreiking zal waarschijnlijk in oktober volgen.

Opbouw

Om de hele stand van 460 vierkante meter op te bouwen zijn door omstandigheden slechts vier werkdagen beschikbaar.

Het vloervlak wordt daarom met een zelf-uitvloeiende anhydrietmortel volgepompt. Na 24 uur kan men dan de stand gaan bouwen.

Tegen het einde van de opbouwperiode zullen op de vloer enkele naadloze vloertypes worden aangebracht, waarop vervolgens moderne terrazzo-elementen een plaats krijgen. In de lange wand van de stand worden bovendien nog vitrines aangebracht waarin afbouwprodukten en -systemen zullen worden gepresenteerd.

Reageer op dit artikel