nieuws

Schuurmachines nu ‘geluid- en stofarm’

bouwbreed Premium

BV Machine- en Apparatenfabriek J. Boere, fabrikant van breedbandschuurmachines heeft, als eerste in Nederland, de kwaliteitsverklaringen ‘Stofarm’ en ‘Geluidarm’ ontvangen van de SKH.

De Stichting Keuringsbureau Hout, aangewezen keuringsinstantie voor de beoordeling van houtbewerkingsmachines, onderzocht de schuurmachines van J. Boere op de emissie van geluid en stof.

De gemeten waarde van de geluidsemissie bij belasting van de breedbandschuurmachine ligt lager dan de norm, waarbij maatregelen moeten worden genomen om het geluid te verminderen. Deze norm bedraagt 85 dB(A). Aangezien de breedbandschuurmachines op analoge wijze worden gebouwd en gelijkwaardige voorzieningen zijn getroffen om de emissie van geluid te beperken, is de kwalificatie ‘Geluidarm’ van toepassing op alle typen en uitvoeringen Boere breedbandschuurmachines.

Richtlijnen

De stofmetingen hebben aangetoond dat de uitworp van stof onder de 0,5 mg/m3 ligt. De houtstofemissie blijft daarmee ruimschoots onder de vanaf 1 januari 1996 geldende waarde voor houtstof van 2 mg/m3. Derhalve is ook voor stof de kwaliteitsverklaring ‘Stofarm’ afgegeven.

Boere breedbandmachines voldoen nu aan alle eisen ten aanzien van veiligheid en gezondheid van de Machine Richtlijn en dragen dienovereenkomstig de CE-markering.

Reageer op dit artikel