nieuws

Schaeff laadt en graaft met nieuwe machines

bouwbreed Premium

Op de komende Bauma zal Schaeff een nieuwe mobiele graafmachine, de HML 21, presenteren. Daarnaast zal het ‘kuiken’ uit de serie zwenkladers, de SKS 611, in het zonnetje worden gezet.

Zesentwintig jaar geleden presenteerde Schaeff de eerste compacte graafmachine op de Bauma. Het betrof toen een graafmachine op rupsen: de HR 25. Drie jaar later kwam Schaeff met de mobiele graafmachine HML 25. Binnen het ‘compacte’ gebied is Schaeff verder actief gebleven als zelfbouwer.

Zwenkladers

Op de Bauma presenteert Schaeff zijn nu afgeronde serie zwenkladers. De huidige serie, bestaande uit de SKL 809 S en de SKS 631 hebben nu een grotere en een kleinere broer gekregen in de vorm van de SKS 661 en de SKS 611.

Met een eigen gewicht van 2,5 ton laadbakken van 0,3 tot 0,55 kubieke meter is de SKS 611 het ‘kuiken’ uit de serie.

Alle zwenkladers van Schaeff hebben nu gemeen dat zijn traploos 90 gr. naar beide zijden ke zwenken. Inclusief zijn knikbesturing komen de SKS-modellen tot een werkbereik van 260 gr. . En zoals alle Schaeff machines rijdt men door de hydrostatische aandrijving als in een auto met automatische bak.

Mobiele graafmachine

Bij de serie mobiele graafmachines van Schaeff is er duidelijk sprake van een sterke updating. Een duidelijke afspiegeling hiervan is de nieuwe HML 21 die de bestaande HML 20 zal gaan vervangen. De nieuwe HML 41, vervanger voor de HML 40, zal wellicht net niet gereed zijn voor de Bauma.

De HML 21 heeft een eigen gewicht van 5,5 ton en heeft zoals alle Schaeff machines een gescheiden werk- en rijhydrauliek aan boord. Dankzij dit systeem ke tijdens het rijden drie werkcycli worden uitgevoerd. De machine is uitgerust met het door Schaeff ontwikkelde Knickmatic, waardoor over de volle breedte van de machine kan worden gewerkt.

Doordat de bovenwagen bij het zwenken slechts 1,45 meter buiten de spoorbreedte komt kan de machine moeiteloos in een smalle straat direct langs een muur of gevel werken.

Reageer op dit artikel