nieuws

Schadeclaim voor gemeente Diessen

bouwbreed

Een veehouder en oud-inwoner van de gemeente Diessen heeft bij die gemeente een schadeclaim van f. 1,2 miljoen ingediend. Het schadeverzoek is door Diessen afgewezen.

De veehouder die in 1990 zijn varkensfokbedrijf aan de gemeente Diessen voor f. 650.000 verkocht – volgens zijn advocaat een te lage prijs – stapt naar de rechter. De grond en de boerderij had Diessen nodig voor woningbouw in het plan Nieuw-Erven. In de koopakte werd vastgelegd dat de veehouder, met medewerking van het gemeentebestuur van Diessen, elders in de gemeente, een nieuw bedrijf kon beginnen. Daar ging de Werkgroep Natuurbehoud en Milieubeheer in Tilburg, met succes, tegen in beroep bij de Raad van State. De afdeling Bestuursrechtspraak heeft inmiddels twee keer de door Diessen verleende bouwvergunning vernietigd. Volgens de advocaat van de veehouder is de gemeente tekort geschoten en kon zij weten dat geen vergunning kon worden afgegeven als gevolg van de strengere milieuwetgeving.

Reageer op dit artikel