nieuws

Ruthmann TA 190 E goed voor bereik van 22 meter

bouwbreed

Op het gebied van hoogwerkers zijn er bij Ruthmann GmbH en Co. enkele nieuwe ontwikkelingen te melden en die de Duitse producent op de Bauma te Munchen aan het brede internationale bezoek zal voorstellen.

Een noviteit noemt de fabrikant de eenassige hoogwerker model TA 190 E, een verbeterde uitvoering van de 190 B versie. De machine heeft een vierdelig telescoperende giek met geintegreerde over 115 gr. zwenkbare hefarm voor de werkgondel. Met behulp van deze zwenkarm kan de werkgondel achter stammen, buizen en leidingen in verticale richting bewogen worden. Met de hydraulische rij-aandrijving laat deze hoogwerker zich door een persoon gemakkelijk achter een trekkend voertuig of op de gewenste werkplek manoeuvreren. Een elektrische draai-inrichting voor de werkgondel, met een zwenkmogelijkheid van 2 x 45 gr. , draagt zorg voor het volledig parallel houden van de werkvloer aan het gevelvlak. Voor de aandrijving van de hydrauliek staan een elektromotor 230 V/2,2 kW alsmede een 24 V batterijvoeding ter beschikking. De 2300 kg zware aanhanger hoogwerker komt tot een werkvloerhoogte van 19 meter. De maximaal toegestane belasting van de werkgondel bedraagt 200 kg. En met de vier uithouders in afgestempelde positie komt de TA 190 E tot een zijdelings bereik van 9,4 – 11,4 m.

Met de T 245 stelt Ruthmann de jongste aanvulling voor van de lijn truck-hoogwerkers en die medio 1994 werd ingepast tussen de T 230 en T 280. Het nieuwe model komt sterk overeen met de T 230, maar overtreft deze in werkhoogte en maximaal zijdelings bereik. Als grootste werkhoogte noteert deze hoogwerker 25,9 – 26,4 meter en een bereik opzij van ten hoogste 15 – 17,5 meter. Het draagvermogen van de werkgondel ligt rond 265 kg, terwijl het zwenkbereik ca. 450 gr. bedraagt.

Elektrisch gedreven Ruthmann hoogwerker op eenassige aanhanger, model TA 190E. Met de vierdelig telescoperende giek plus verticaal beweegbare zwenkarm voor de werkgondel komt deze machine tot een werkhoogte van 22 meter.

Reageer op dit artikel