nieuws

Ritchie pakt op 9 maart weer fors uit

bouwbreed

Op de komende veiling van Ritchie Bros Auctioneers komt weer een uitgebreid aanbod van bouwmaterieel onder de onverbiddelijke hamer. Deze veiling zal om 8.30 uur beginnen op de Maasvlakte, Haven 8100. Ook nu weer zal een breed pakket materieel ter veiling worden aangeboden. Men verwacht hierbij dat het aantal geregistreerde potentiele kopers tenminste het aantal van de laatst gehouden veiling, op 3 november 1994, zal halen.

In de voorlopige lijst van ingebracht materieel treffen we onder meer een veertigtal rupsdozers aan, waaronder drie stuks Caterpillar D9N. Ruim vertegenwoordigd zijn ook de wielladers met een voorlopig totaal van ongeveer 65 machines, waaronder als uitschieter 17 ongebruikte Schaeff’s. Bij de ruim vijftig aangeboden schrankladers bevinden zich van de merken Kotrak en Eurocat maar liefst veertig ongebruikte machines. Ook het merendeel van de minigravers, waaronder vier Komatsu PC01 micro’s, komen rechtstreeks van de fabriek of importeur. Op het gebied van verdichting kan men behalve een groot aantal trilplaten ruim honderd walsvarianten aantreffen.

Een opmerkelijk groep(je) vormen de asfaltafwerkmachines, waaronder twee ongebruikte Barber Greene BG255 machines die een werkbreedte hebben van 2,5 tot 9 meter.

De Watermaster, een machine voor het grondverzet in en aan de rand van waterpercelen, is reeds bekend bij bezoekers van de laatst gehouden veiling. Deze machine werd toen al getoond, maar wordt nu pas geveild.

Op de veiling van november vorig jaar werd 91% van het aangeboden materieel verkocht aan kopers buiten Nederland. Het totaal aantal kopers bedroeg 242, die tezamen goed waren voor een omzet van $ 13,598,525.

De 69 Nederlandse kopers kochten voor in totaal $ 1,203,825. Nederland was daarmee, na Spanje, de belangrijkste klant in Europa.

Reageer op dit artikel