nieuws

Regelbaarheid Buderus-ketels vergroot

bouwbreed

Buderus, bekend door zijn atmosferische ketels, heeft de regelmogelijkheden van een aantal van zijn ketels vergroot. De ketels van CHV te Meppel, met capaciteiten tussen de 122 en 733 kW zijn nu ook uit te voeren met een hoog/laag-regeling.

Daardoor is de warmtelevering gemakkelijk aan te passen aan de warmtevraag, zonder dat dit ten koste gaat van het rendement van de ketels. Doordat de ketels een groot gedeelte van het jaar op deellast draaien, wordt ook het geluid van de branders gereduceerd. De GK 524 HR en VR ketels bestaan uit vier ketelblokken en zijn derhalve in vier trappen te regelen. De ketels zijn daardoor tot minimaal 30% te belasten, zonder dat rendementsverlies wordt geleden. De gasregelcombinaties zijn op de ketels geplaatst, dus goed bereikbaar. Een spaartrafo ten behoeve van de ventilator zorgt voorts voor een verminderd elektriciteitsgebruik.

Reageer op dit artikel