nieuws

Rechter buigt zich over uitbreiding ziekenfondskantoor

bouwbreed

Over twee weken verschaft J. de Vries van de Raad van State in Den Haag mogelijk meer duidelijkheid over de vraag of het kantoor van het ziekenfonds RZR Zorgverzekeraar in Renkum spoedig uitgebreid kan worden. Hij zei dat bij de behandeling van een beroep van tegenstanders van de uitbreidingsplannen. Zij wensen het bestemmingsplan Kantorencomplex Doorwerth/ Hoog Doorwerth geschorst te zien. Dat plan is door de gemeente speciaal ten behoeve van de uitbreidingsplannen gemaakt.

De Vries gaf weinig hoop dat er over twee weken echt duidelijkheid komt. Hij zei zich er over te zullen beraden of hij eerst een onafhankelijk planoloog naar Renkum stuurt om over de kwestie te rapporteren.

Het uitsturen van een adviseur is een zeer gebruikelijk gang van zaken bij de Raad van State. De rechter wil mogelijk beter voorgelicht worden omdat zijn besluit grote gevolgen heeft. Schorst hij het bestemmingsplan niet, dan kan de gemeente een bouwvergunning verlenen. Een eenmaal gebouwd complex verdwijnt niet snel meer.

De provincie heeft het bestemmingsplan overigens maar gedeeltelijk goedgekeurd. Op grond van het oorspronkelijke plan kon er 18.000 m2 kantoor bijgebouwd worden. De provincie heeft daar 8000 m2 afgehaald. De zaak bij rechter De Vries handelt over de overgebleven 10.000 m2.

De tegenstanders van de uitbreiding vinden dat er nog te veel bos gekapt moet worden voor de nieuwbouw.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels