nieuws

Polyester hardt uit onder invloed van uv-licht

bouwbreed Premium

Reprobouw BV te Driebergen, van de Haverkort Bouwgroep, vraagt op de Bouwbeurs aandacht voor een onder invloed van uv-licht verhardend polyester met vezels. Het produkt wordt in een dunne laag op de rol geleverd, met aan beide zijden een te verwijderen folie. De naam van het produkt is Fibaroll.

Het moet uiteraard tot aan het moment van verwerking beschermd worden tegen de invloed van uv-licht. Het roze, vleeskleurige materiaal kan bijvoorbeeld om een te repareren leiding heen gelegd worden, of tegen een te beschermen betonconstructie aangebracht worden. Onder invloed van helder daglicht is het in een minuut of 10 hard, met uv-kunstlicht kan het 20 minuten duren. Het resultaat is een dampdichte en vloeistofdichte laag met goede chemische resistente eigenschappen.

Volgens W. van Ooijen, directeur van Reprobouw BV, is het bijvoorbeeld mogelijk om Fibaroll toe te passen onder tegen zogenaamde Kwaaitaal-vloeren, ter voorkoming van verwachte schade. Het is minder kostbaar om op die manier het van Kwaaitaal-vloeren bekende schademechanisme te onderbreken, dan om de schade te herstellen als hij te ver is voortgeschreden. Volgens Van Ooijen is een preventieve behandeling van zo’n vloer mogelijk met Fibaroll voor f. 180 tot f. 200 per m2. Fibaroll wordt in Nederland niet alleen geleverd door Reprobouw, maar ook door Batec en AM Technobeton. Deze bedrijven zijn alle drie lid van de Vereniging van Betonreparatiebedrijven (VBR).

Reageer op dit artikel