nieuws

Overlastbeveiliging voor klimsteigers

bouwbreed Premium

Alimak GmbH heeft ter verhoging van de gebruiksveiligheid voor zijn hef- en klimsteigers een nieuw type overlastmeetsysteem ontwikkeld en dit onder de naam OSS 6 voor patentaanvrage aangemeld. Het systeem is geschikt voor montage op zowel enkel- als dubbelmastsystemen.

Door montage van de lastmeetcellen op de steigerophangpunten worden alle relevante waarden herkend en gemeten. Het totale gewicht alsmede de plaatsing van de last op de steiger, het buigmoment en de torsiekrachten zijn in het meetsysteem op maximale grenswaarden in te stellen. Zodra een van deze grenswaarden wordt bereikt en door het beveiligingssysteem herkend, klinkt een waarschuwingssignaal en wordt de steiger buiten werking gesteld.

Het overlastmeetsysteem herkend de verschillende platformconfiguraties en stelt zich daar automatisch op in.

Reageer op dit artikel