nieuws

Noordanus: Kamer moet zich mengen in debat btw-constructies

bouwbreed

Het wordt tijd dat de Tweede Kamer zich gaat mengen in de discussie tussen gemeenten, corporaties en het kabinet rond de btw-constructies van corporaties. Dat stelt de Haagse wethouder Noordanus in reactie op recente maatregelen die staatssecretaris Tommel heeft genomen, om te voorkomen dat corporaties nog langer btw-constructies optuigen.

Noordanus: “Ik heb het vage vermoeden dat Tommel zich door zijn verbod hierover uit te spreken juridisch op erg glad ijs begeeft. Hij gebruikt de wethouders van volkshuisvesting ook als onbezoldigd fiscaal ambtenaar. Bovendien praat de bewindsman met de verkeerde partijen. Het debat moet in de Tweede Kamer worden gevoerd. Ik ben wethouder en heb slechts te maken met het lokale volkshuisvestingsbeleid. En zo bezien is er niets mis met de btw-constructies. Wij zullen ze dan ook gewoon blijven goedkeuren.”

Reageer op dit artikel