nieuws

Milieugroep daagt Rijkswaterstaat voor gerecht

bouwbreed

De Zuidhollandse Milieufederatie spant opnieuw een juridische procedure aan tegen de directie Zuid-Holland van Rijkswaterstaat. Dat gebeurt in het kader van de Wet openbaarheid van bestuur.

Ditmaal gaat het om onderzoeksverplichtingen die de kunstmestbedrijven Hydro Agri en Kemira Pernis volgens hun lozingsverplichtingen hadden moeten nakomen. Controle van derden op de sanering van de lozingen is onmogelijk wanneer Rijkswaterstaat weigert tijdig openbare informatie te verstrekken. De Milieufederatie vermoedt bovendien dat Rijkswaterstaat met het belemmeren van openbaarheid probeert te verhullen dat de dienst de zaken niet op orde heeft. Uit beperkt onderzoek blijkt dat bij gebrek aan controle en handhaving door Rijkswaterstaat te weinig terecht komt van de verplichtingen die de lozingvergunningen voorschrijven.

Reageer op dit artikel