nieuws

Metawell gevelplaten wegen slechts 5 kg/m2

bouwbreed

VAW Aluform System-Technik GmbH te Neuburg a.d. Donau heeft een gevelplaat van aluminium ontwikkeld, die slechts 5 kg/m2 weegt en leverbaar is in verschillende afmetingen tot 1300 bij 3200 mm. De platen worden aan de gevel bevestigd tegen uitsluitend vertikale profielen. Bij een voegbreedte van 20 mm tussen de platen is het mogelijk om elke plaat afzonderlijk te verwijderen en weer aan te brengen, bijvoorbeeld als een beschadigde plaat vervangen moet worden.

VAW brengt de gevelplaten op de markt onder de naam Metawell. Het oppervlakte is behandeld met fluorpolymerhars, waarbij verschillende kleuren mogelijk zijn. Ten opzichte van massieve aluminium platen zijn de Metawell elementen 45% lichter. Het is mogelijk de platen te bevestigen aan bestaande draagconstructies.

De Metawell elementen zijn opgebouwd uit een buitenplaat van 0,8 mm dik aluminium, een golfplaat van 0,2 mm en een binnenplaat van 0,5mm. Bij elkaar goed voor een dikte van 5,5 mm. Langs de randen is dit verdubbeld tot 11 mm. De elementen worden vervaardigd in de fabriek te Neuburg, waar ook de produktie plaatsvindt van aluminium platen voor de wagen- en scheepsbouw.

Reageer op dit artikel