nieuws

Merries willen geen herrie als ze worden gedekt

bouwbreed

Over een aantal weken wordt definitief duidelijk of de Jachthaven Ganzendiep aan het gelijknamige water in de gemeente Kampen aangelegd kan worden.

Dan wordt namelijk de kroonuitspraak ter inzage gelegd bij de Raad van State in een kwestie rond het Kampense bestemmingsplan Jachthaven Ganzendiep. De gemeente heeft dat bestemmingsplan gemaakt om de aanleg van de jachthaven mogelijk te maken. In het totaal wil de gemeente enkele tonnen gaan investeren in die jachthaven.

In de loop der jaren zijn watersporters illegaal gaan afmeren langs het Ganzendiep en langs de Goot. Deze laatste watergang is een zij-arm van het Ganzendiep.

De gemeente is niet blij met deze ontwikkeling. Maar omdat de watersporters zo lang ongemoeid zijn gelaten, ke ze nu niet meer weggejaagd worden. Daarom heeft de gemeente besloten het probleem te reguleren en komt er een jachthaven. De jachthaven zal zeer sober van opzet worden.

De nabij gelegen Hengstenhouderij Schilder ziet de ontwikkelingen niet zitten. Dit bedrijf is naast de toekomstige jachthaven gevestigd. Als hengsten ter dekking bij een merrie worden gezet moet er absolute rust zijn, verduidelijkte advocaat A.A. Robbers tijdens een hoorzitting bij de Raad van State. Een jachthaven zou de hengstenhouderij een slechte naam ke bezorgen, omdat de merries er vanwege storende geluiden niet meer gedekt willen worden.

Volgens de gemeente zullen huidige watersportactiviteiten in de toekomst niet toenemen. Het zal alleen ordelijker verlopen. Daar zou de hengstenhouderij alleen maar voordeel bij hebben.

Over enkele weken blijkt wat de Raad van State van deze affaire vindt.

Reageer op dit artikel