nieuws

Meer licht in de kelder met prefab lichtschacht

bouwbreed

Dank zij een prefab lichtschacht treedt tot 50% meer daglicht toe in de kelder. Dat claimt ACO Severin Ahlmann HGmbH en Co. KG te Rendsburg en Bad Kissingen in Duitsland. ACO heeft een prefab lichtschacht ontwikkeld van polypropyleen, die in zijn geheel tegen de buitenzijde van een kelderwand geschroefd kan worden.

De constructie is waterdicht, zodat er geen grondwater via de schacht in de kelder kan doordringen. Komt er regenwater in de schacht, dan wordt het via een stankafsluiter naar het riool afgevoerd. De prefab schacht is sterk genoeg om belastingen naar de bouwmuur af te leiden. Het materiaal is helder wit, zodat de binnenzijde veel daglicht weerkaatst. Het oppervlak is glad en zal daardoor niet snel vuil worden. De bovenzijde van de schacht is afgedekt met een rooster. De zwaarte van het rooster kan aan een eventuele verkeersbelasting worden aangepast. De lichtschacht is extra sterk, omdat ze vervaardigd wordt volgens een nieuw ontwikkeld gasinjectie-procede van Allibert.

Reageer op dit artikel