nieuws

Laserkracht regelbaar door toerental

bouwbreed

Bouwvizier Benelux te Arnhem introduceert een primeur op het gebied van de lasertechnologie: de nieuwe roterende laser SBL-1 welke wordt geproduceerd door het Duitse bedrijf Siegert.

De nieuwe SBL-1 is een bouwlaser voor de vakman. Een roterende en/of stilstaande laserstraal poeert een zuivere en haarscherpe laserlijn, waarbij de bijzonderheid van deze laser – het zeer zichtbare laserlicht – goed tot zijn recht komt.

Het laserlicht kan met behulp van een handontvanger tot op 200 meter worden opgevangen. De precisie van dit instrument is 0,1 mm per meter. Naast het traploos instelbare draaien van de dubbelgelagerde laser biedt de SBL-1 een unieke toerental-instelbare prestatieregeling. Hierbij gaat bij een hoger toerental de laserdiode van 1 mw naar 3 mw over, waardoor een goed zichtbare streep gepoeerd wordt. De SBL-1 kan door een sterke accu twaalf uur continu werken.

Reageer op dit artikel