nieuws

Kamer-vragen over uitstel besluit inzake aanleg A 73

bouwbreed Premium

GroenLinks en CDA willen weten waarom het kabinet heeft besloten de beslissing over de aanleg van rijksweg A73 (gedeelte Venlo-Maasbracht), uit te stellen. Het CDA wilde dat nog voor 8 maart (verkiezingen Provinciale Staten) de knoop werd doorgehakt over dit politiek omstreden Limburgse wegdeel.

De A73 is al jaren onderwerp van felle discussies. Vorige maand lekte uit dat ook dit kabinet blijft kiezen voor aanleg aan de oostkant van de Maas. Dit trace stuit op fel verzet van de milieubeweging. Die vindt een rijksweg ten westen van de rivier veel goedkoper en milieuvriendelijker.

Fractievoorzitter Rosenmoller van GroenLinks zei dinsdag in de Kamer te vermoeden dat D66 de besluitvorming vertraagt om haar ‘milieugezicht’ in het kabinet te redden. CDA-fractieleider Heerma wilde weten of het juist is dat het kabinet het besluit over de A73 heeft gekoppeld aan dat van de Betuwelijn.

Reageer op dit artikel