nieuws

Industrie-kabelhaspels voor zware omstandigheden

bouwbreed

De Duitse fabrikant Hedi, in Nederland vertegenwoordigd door Schmidt Agenturen uit Spijkenisse, brengt een bijzondere serie industriekabelhaspels op de markt.

De nieuwe haspels zijn gemaakt van een hoogelastische, breuk- en slagvaste speciale kunststof, die tevens zuur-, olie- en benzinebestendig is. Ze hebben een diameter van 320 mm of 450 mm. Het stalen buisframe van ent22 mm zit vast ingegoten in de kunststof waardoor een hoge stabiliteit bereikt wordt.

De draaggreep is in de lengterichting van de trommel geplaatst en voorkomt dat de trommel tijdens het dragen tegen de benen stoot. Ook de grote draaigreep zorgt voor bedieningsgemak; door weg te klappen voorkomt de greep dat deze afbreekt, ergens achter blijft hangen of gewoon in de weg zit.

De haspel beschikt over een nieuw geconstrueerde trommelrem die zich vlak onder de beschermende handgreep bevindt en dus ook van boven te bedienen is. Door vormgeving en plaatsing voorkomt deze bovendien dat de kabel tussen trommel en frame klem komt te zitten.

De elektrische veiligheid is vrijwel maximaal. De kabelhaspels zijn dubbel geisoleerd en de aansluitruimte is geheel afgezonderd van de as, waardoor er geen slijtage van de elektrische uitrusting kan optreden. De kabeluitgang aan de kern van de trommel is zo geconstrueerd dat de kabel niet kan knikken. Alle kabelhaspels zijn minimaal voorzien van spatwaterdichte en zelfsluitende klepdeksels, terwijl de kabel is uitgevoerd in rubber of neopreen.

Reageer op dit artikel