nieuws

Heerlens Glaspaleis kan dienst doen als cultureel centrum

bouwbreed

De werkgroep Rehabilitatie Glaspaleis in Heerlen wil het markante Glaspaleis bestemmen tot cultureel centrum. Het gebouw dankt zijn naam aan de glazen gevels en wordt rijksmonument. Het betreffende plan is aangeboden aan het gemeentebestuur. Volgens de werkgroep moet het gebouw wel uitgebreid worden, waarmee een bedrag van f. 12,5 miljoen aan bouwkosten is gemoeid. Het complex werd 60 jaar geleden gebouwd en ontworpen door architect Frits Peutz.

Het Glaspaleis met acht verdiepingen en twee kelders staat, nagenoeg leeg. Het is eigendom van de Zweedse SE-bank die het plan met voorrang wil bekijken. In het gebouw zou ook plaats zijn voor de Stadsgalerij, zo concluderen de plaatselijke architect W. Arets en het bureau Veldhoen Facility Consultants.

Reageer op dit artikel