nieuws

GS Noord-Holland schorten besluit over weiland Vrije Geer op

bouwbreed Premium

De provincie Noord-Holland wil nog geen besluit nemen over het totale structuurplan voor de regio Amsterdam. Gedeputeerde staten willen eerst het uitgewerkte bestemmingsplan afwachten van de gemeente Amsterdam over het weiland de Vrije Geer in het westelijke deel van de stad.

Het weilandje is onderwerp van een referendum waarin de bevolking zich mag uitspreken over de bestemming. De gemeenteraad van Amsterdam heeft besloten op het weiland woningen te bouwen en een trambaan aan te leggen. Tegenstanders willen echter dat het gebied groen blijft, omdat het midden in een ecologische zone ligt. Het referendum, dat op 17 mei wordt gehouden, is een initiatief van een groep omwonenden. Om de volksstemming te houden werden tienduizenden handtekeningen verzameld. De uitslag is niet bindend. Hoewel de opschorting van het structuurplan geen afwijzing inhoudt, tekent zich volgens gedeputeerde F. de Zeeuw van ruimtelijke ordening binnen GS een meerderheid af die tegen bebouwing is. De gemeente Amsterdam weet nog niet wanneer een gedetailleerd bestemmingsplan voor de Vrije Geer klaar is. Volgens een woordvoerder gaat het referendum daarom vooralsnog door.

Reageer op dit artikel