nieuws

Groot formaat geglazuurde steen

bouwbreed

St. Joris Keramische Industrie uit Beesel presenteert met St. Joris Ceramic Wall Systems een nieuw systeem van groot formaat geglazuurde stenen. Met de elementen uit het systeem het mogelijk om in korte tijd een complete constructieve tegelmuur te plaatsen. Stenen en tegels hoeven niet apart te worden aangebracht, maar vormen als het ware een geheel.

Tech 2000 en Monolith zijn de versies van het systeem voor buitentoepassingen. Voor produktie- en sanitaire ruimten is het produkt Structural Glazed Facing Tile geschikt. Acoustical SGFT is bedoeld voor ruimten waar speciale eisen worden gesteld aan geluidabsorptie.

Ceramic Wall Systems is een-, twee- of driezijdig geglazuurd in de formaten 20×20, 20×40 en 30×30. De standaard dikte van de elementen in 10 cm, maar ze zijn ook leverbaar in dikten van 20, 15 en 5 cm.

Voor de verwerking van het systeem is een speciaal lijmsysteem ontwikkeld, waarmee een voegdikte van 4 tot 6 mm kan worden bereikt. De elementen ke echter ook op de traditionele manier worden gemetseld.

Reageer op dit artikel