nieuws

Groningen stort zich op aanleg bossen

bouwbreed

De provincie Groningen wil enkele grote bossen aanleggen in het oosten van de provincie. Met het Rijk en de stichting Face (Forest Absorbing Carbondioxyde Emission), een initiatief van de Samenwerkende Elektriciteits Produktiebedrijven (SEP), wordt nauw samengewerkt om dit te realiseren.

Enkele honderden hectares landbouwgebied komen voor grootschalige bosbouw in aanmerking. Komend voorjaar wordt de stichting Bosontwikkelingsmaatschappij Oost-Groningen opgericht, met daarin vertegenwoordigers van het Rijk, de provincie Groningen, gemeenten, landbouwcooperaties, banken en landbouw- en milieu-organisaties. Grootschalige bosbouw wordt mogelijk in gebieden ten zuiden van Winschoten, bij Zuidbroek en bij de provinciegrens met Drenthe. Ook zouden er bossen ke komen bij Onstwedde, Bourtange en de Duitse grens.

Reageer op dit artikel