nieuws

GroenLinks wil opnieuw debat Betuwelijn

bouwbreed

De uitlatingen van premier Kok over het half miljard dat maximaal beschikbaar is voor de aanpak van knelpunten in de Betuwespoorlijn in de Volkskrant van zaterdag zijn voor het Tweede Kamerlid Rosenmoller (GroenLinks) aanleiding om vandaag een interpellatie aan te vragen met de minister-president en minister De Boer. De GroenLinkser heeft zich verbaasd over het feit dat de premier zich al heeft uitgelaten over deze kwestie, terwijl het kabinet er nog geen mening over heeft, en wil hierover de mening horen van minister De Boer.

Hij wijst ook op het debat dat vorige week in de Kamer werd gevoerd over de Betuwelijn en waarin Kok hamerde op slagvaardigheid maar vooral ook zorgvuldigheid in de besluitvorming. “Ik wil hem vragen of hij het zorgvuldig vindt om nu al, op persoonlijke titel, een maximumbedrag te noemen. Of is het eerder een slip of the tongue in campagnetijd?”

Zie ook pag. 3

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels