nieuws

Grijperlepel selecteert bij sloop snel materiaal

bouwbreed

De firma J. Nagler GmbH in Dortmund meent voor veel situaties een constructieve oplossing te hebben gevonden ter verhoging van het rendement van de hydraulische graafmachine.

Het bedrijf ontwikkelde een gecombineerde grijper-dieplepelbak, de grijperlepel, waarmee de specifieke grijper- en graafwerkzaamheden gelijktijdig zijn uit te voeren. Nagler zegt in dit type combibak de graaffuncties van een dieplepelbak en de hoge sluitkracht van een grijper optimaal te hebben gerealiseerd. Met een minimum aan handwerk en aan het verwisselen van werktuigen, zouden met dit type bak bij sloop afzonderlijke bouwdelen ke worden gehanteerd en materialen ke worden gesorteerd.

De grijperlepel wordt geleverd in vijf grootten van 7 tot 35 ton en met snijbreedten van 550 tot 1200 mm. De bakinhoud varieert van 0,28 tot 1,2 m3. Bakken met kleinere en grotere inhoud zijn nog in voorbereiding. Voor de bediening is een gescheiden olievoeding noodzakelijk bijvoorbeeld via een kruisventiel. Als alternatief is te kiezen voor een elektrisch gestuurd omschakelventiel voor bakcilinders die met voetschakeling wordt bediend. Bij graafmachines in de klasse van 7 tot 10 ton zijn de grijperlepels te bedienen door middel van het grijperdraai-ventiel. De grijperlepel is derhalve niet draaibaar.

Met de grijperlepel kan bij sloopwerkzaamheden het vrijkomende materiaal snel worden geselecteerd.

Reageer op dit artikel