nieuws

Gewonde na lekkage in kunstharstank

bouwbreed Premium

Door een bedrijfsongeval bij Nevcin Polymers in Uithoorn, een onderdeel van de chemische fabriek Cindu, is vrijdagmorgen een werknemer gewond geraakt. Dat gebeurde nadat kunsthars met kracht uit een tank spoot. Personeelsleden in de directe omgeving moesten zich met spoed uit de voeten maken.

De gewonde werknemer was op het moment van de lekkage bezig met isolatiewerkzaamheden aan de tank. Hij brak zijn been toen hij op de grond sprong om op de loop te gaan voor de ontsnappende hars. Volgens Cindu houdt de lekkage geen verband met zijn werkzaamheden. Er vindt nog onderzoek plaats naar de precieze toedracht. De man is voor behandeling naar het VU-ziekenhuis in Amsterdam gebracht.

Bij een ontploffing in harsketels in juli 1992 vonden drie brandweerlieden de dood op het Cindu-terrein. Elf mensen raakten gewond. Uit nader onderzoek bleek dat de explosie was veroorzaakt door een zogenoemde runaway-reactie. Dat hield in dat de temperatuur en druk in de ketel uit de hand liepen door een verkeerde mix van chemische stoffen. Cindu installeerde na het ongeluk een koelsysteem om herhaling te voorkomen.

Reageer op dit artikel