nieuws

Feijenoord Stadion winnaar Nederlandse Bouwprijs ’95

bouwbreed

De renovatie van het Feijenoord Stadion in Rotterdam heeft gisteren op de Bouwbeurs in Utrecht de Nederlandse Bouwprijs 1995 gekregen. “Het gaat hier”, aldus de jury-voorzitter Gruijters, “om een monsterklus en de realisering kon alleen worden bereikt door de volledige inzet van alle bij het po betrokkenen.”

Volgens voorzitter J. Gruijters (voormalig minister van volkshuisvesting) van de jury was met name de uitstekende logistiek reden om het poteam van HBM-West de prijs te geven. “Tijdens de renovatie moest ook nog een aantal voetbalwedstrijden en popconcerten worden gehouden. Daarnaast is de overkapping spectaculair en is er veel aandacht besteed aan milieu-aspecten.” De jury had dit keer een record-aantal (41 in totaal) inzendingen te beoordelen.

Hoog niveau

Het niveau van de inzendingen was hoog. Om die reden besloot de jury vier categorien te maken, en in elke categorie een genomineerde te benoemen. Voor het Bouwproces werd dit ‘De Nederlandse Bouwvakker’, vanwege zijn onmisbaarheid binnen het bouwproces.

Afgevaardigden van De Bouwvakker uit elke provincie kregen een certificaat uitgereikt. In de categorie Materialen en Materieel stond de U-polder van Van Hattum en Blankevoort (dochter Volker Stevin) genomineerd. “In ons land van waterbouwers is al heel veel met nieuwe toepassingen tot stand gekomen, maar deze wijze van uitveoren is bijzonder creatief en efficient. Met bestaande technieken heeft men op uitstekende wijze een nieuwe toepassing gevonden”, aldus Gruijters.

Wisselende contacten

In de categorie Communicatie werd ten Hagen en Stam met Cobouw genomineerd, omdat dit ‘steeds weer het blad blijkt te zijn dat bijzonder geschikt is voor wisselende contacten en situaties binnen de bouw’.

HBM-West kreeg de Bouwprijs uitgereikt van minister De Boer. Het betrof een door Marte Roling vervaardigd beeld. Met behulp van diverse bouwmaterialen had zij een abstracte creatie gemaakt voor deze gelegenheid.

Reageer op dit artikel