nieuws

Deur gaat open met pen

bouwbreed Premium

Themans BV te Zutphen introduceert het Santel 2000 TM systeem voor het openen en sluiten van deuren. Het systeem werkt met een gegevensdrager in de vorm van een vulpen. Deze pen wordt in een houder aan het kozijn gestoken, waarbij de gegevens van de pen automatisch worden afgelezen. Afhankelijk van de programmering van de installatie kan de deur dan wel of niet geopend worden. Het sluitmechanisme bevindt zich niet in de deur, maar in de deurpost. Alles bij elkaar is het systeem minder gevoelig voor storingen dan een systeem met insteekkaarten.

Het aflezen gaat sneller (tot 10 Kbit/sec) en het stroomverbruik is laag. Het Santel 2000 TM systeem voor toegangscontrole is gebaseerd op PDN-technologie, een uitvinding van Interstructure BV te Rhenen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van S-Ram geheugen voor de gegevensdrager, die geheel passief is. Bij het systeem wordt behalve de penvormige gegevensdrager ook een kaart ontwikkelt, die tot op 120 cm afgelezen kan worden. Deze kaart is pas in 1995 verkrijgbaar.

Reageer op dit artikel