nieuws

Denen buigen zich over infrastructurele werken in China

bouwbreed Premium

Het raadgevend ingenieursbureau van de Deense spoorwegen, Dan Rail Consult AS, gaat in opdracht van ondermeer twee regionale overheden in China de mogelijkheden onderzoeken voor de aanleg van een gecombineerde rail-veerbootverbinding.

De plannen omvatten twee spoorwegtraces op het eiland Hainan en op het vasteland veerbootterminals van en naar beide zijden. De twee traces zijn respectievelijk 140 en 180 km lang. De nationale Chinese overheid heeft het licht voor dit infrastructurele po, waarbij tevens de centrale spoorwegcommissie van China betrokken is, in principe op groen gezet. Dan Rail Consult, eigendom van behalve de Deense spoorwegen (DSB) de bureaus CowiConsult en Carl Bro, beschikt voor het po over een samenwerkingsakkoord met het Duitse concern Philipp Holzmann.

Reageer op dit artikel