nieuws

De Waalpaal komt in handen van Lankelma

bouwbreed

Lankelma Funderingstechnieken heeft Waalpaal Nigtevecht overgenomen. Het nieuwe bedrijf dat nu ontstaat, is gespecialiseerd in bijzonder heiwerk. Met de overname komt een einde aan een rumoerig verleden van Waalpaal.

In de jaren zestig en zeventig groeide het funderingsbedrijf Waalpaal uit tot een onderneming van ruim 250 mensen. Door de ‘stapelbare heipaal; de Waalpaal’ was men in staat om onder vele Amsterdamse grachtenpanden een nieuwe fundering aan te leggen. Pronkstuk in de opdrachtenstroom was de aanleg van de nieuwe fundering onder het gerenoveerde Scheveningse Kurhaus.

De poging tot vergroting mislukte door interne strijd. Eind jaren zeventig fuseerde het bedrijf met de Wit uit Schiedam. “Het was een soort Ajax/Feijenoord binnen het bedrijf.” Door de interne strijd kon de concurrentie de voorheen goed afgeschermde markt veroveren. Uiteindelijk werd de failliete boedel overgenomen door Bredero, omdat het nog geen funderingsbedrijf had. Voor de ondergang van Bredero werd het strek gedecimeerde De Waal overgenomen door Nigtevecht. Lankelma ontwikkelt voor de heiwereld nieuwe technieken. De Waalpaal krijgt in de nieuwe opzet toegang tot de resultaten van deze inspanning.

Reageer op dit artikel