nieuws

Componenta brengt scala aan breekwerktuigen

bouwbreed

Componenta International ziet de Bauma als een goede gelegenheid om op het gebied van slopen en sorteren enkele nieuwe La Bounty ontwikkelingen te introduceren. Voor beide categorieen worden door de fabrikant een universele meervoudig inzetbare sloopschaar alsmede een sorteergrijper voor gebruik aan de kleinere dragermachine voorgesteld.

Met de UP 40 universele sloopschaar sluit Componenta de ruimte die er bestond tussen de kleine UP 20 en zware UP 50. Het nieuwe model is geschikt voor montage aan de hydraulische machine met een eigen massa van 18 ton bij gebruik aan de giek of aan de graafarm van zwaardere dragermachine in de 30 tons klasse. Het eigen gewicht van de schaar is 3 ton. De bekopening is instelbaar van 610 tot 1260 mm. De 2.7 meter lange schaar heeft een bijtdiepte van 540 tot 700 mm. Het multi-functionele karakter dankt deze schaar aan de ombouwmogelijkheid van schrootschaar tot betonverpulveraar of betontang. De hydraulische cilinders voor de beweging van de beide kaken liggen volledig beschermd. Een hydraulische rotor zorgt voor een onbegrensde 360 gr. van de schaardraaien.

De wensen ten aanzien van het sloopmaterieel gaan steeds meer in de richting van gespecialiseerde werktuigen. Voor montage aan kleinere dragermachines brengt Componenta daarom een nieuwe serie sorteergrijpers vanaf de SG 701 tot de 1504 met in totaal 12 verschillende tussengrootten. Deze werktuigen zijn in het bijzonder ontwikkeld voor sloop en laadactiviteiten en ke voor het zwaarste werk worden ingezet.. Alle typen zijn 360 gr. draaibaar en laten zich nauwkeurig positioneren. Het eigen gewicht van de werktuigen ligt tussen de 675 kg en 2200 kg en de inhoud varieert van 350 tot 1250 liter.

Met de nieuwe sorteergrijpers biedt Componenta een zeer goed bruikbare serie werktuigen voor sloop-, sorteer-en laadactiviteiten binnen de slooptechniek.

Reageer op dit artikel