nieuws

Burgemeester Jacobs mag bouwkavel in Brunssum kopen

bouwbreed Premium

Burgemeester Jacobs van Brunssum mag aan de Vondelstraat in Brunssum een bouwkavel kopen en een woning bouwen. De gemeenteraad van Brunssum besloot dinsdagavond de door B en W voorgestelde grondtransactie goed te keuren, maar van harte ging dit niet.

Alvorens het besluit genomen werd daalde een storm van protesten, met name van de zijde van de oppositiepartijen, over de burgemeester neer, varierend van ‘een slechte entree’, ‘achterkamertjespolitiek’ en ‘schaden van het vertrouwen in burgemeester en gemeente’.

Voorkeursbehandeling

Zoals bekend paste het college van B en W bij de toewijzing van een van de 13 A-kavels aan de Vondelstraat, waarvoor volgens een besluit van de raad van 1994 geloot moest worden, een voorkeursbehandeling toe. Die wekte sinds het uitlekken ervan wrevel en misnoegen in Brunssum.

Reageer op dit artikel