nieuws

BRL thermisch versterkt glas is nu bindend

bouwbreed

Bij Kiwa is per 1 februari de nationale beoordelingsrichtlijn ‘Thermisch versterkt glas’ (BRL 2206) bindend verklaard. Op basis van deze BRL ke Komo-produktcertificaten worden afgegeven.

Thermisch versterkt glas is bestand tegen extreem lage en extreem hoge temperaturen en kan temperatuursverschillen van 100 gr. C verdragen. Bovendien valt het glas bij breuk in grote stukken uiteen en is de buigbreeksterkte hoger dan van gewoon glas.

In de beoordelingsrichtlijn wordt het breukpatroon gedefinieerd en worden de waarden voor de buigbreeksterkte vermeld die gelden bij de in Nederland gebruikelijke breukgrens van 5 procent. De BRL is grotendeels gebaseerd op een CEN-voorstel en de Franse regelgeving op dit gebied.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels