nieuws

Bewegwijzering past in verlaagde plafonds

bouwbreed Premium

‘All-Around’ Sign Ceiling’, is de naam van een handig bewegwijzeringsysteem, dat door zijn vormgeving past in bestaande plafondsystemen.

De bewegwijzering, van Rondom Poafbouw BV te Wormerveer, bestaat uit afgeknotte pyramidevormige elementen van kunststof dat door recycling is verkregen; acrylaat in de standaarduitvoering of polycarbonaat in de slagvaste uitvoering. Het materiaal is 3 mm dik en heeft een slagvastheid in de standaarduitvoering van 15 Nmm/mm2 en in de slagvaste is het zo goed als onbreekbaar. De elementen zijn derhalve goed bestand tegen vandalisme. Bovendien worden de elementen hoog opgehangen.

Deze vorm van bewegwijzering is bijna overal in het pand te gebruiken. Omdat ze in bestaande plafondsystemen passen, zijn de elementen snel aan te brengen en desgewenst ook snel door andere te vervangen.

De brandvoortplantingsklasse van de standaarduitvoering is 4 (zeer geringe rookontwikkeling) en van de slagvaste uitvoering is deze klasse 2 (moeilijk brandbaar en matige rookontwikkeling). De elementen passen in verlaagde plafondsystemen met plafondelementen van 60 x 60 cm en van 120 x 60 cm. Op de bewegwijzering zijn allerlei aanduidingen aan te brengen, zoals korte boodschappen, waarschuwingen en wegaanduidingen. Op het produkt is octrooi aangevraagd.

Reageer op dit artikel