nieuws

Automaat voor gebogen schuifdeuren

bouwbreed

Besam Nederland BV uit Ede introduceert een aantal nieuwe produkten. Voor een grotere flexibiliteit bij de vormgeving van ingangspartijen is er de deurautomaat CMD voor gebogen schuifdeuren met een halfcirkelvormige beweging. De schuifdeurautomaat, die zowel wordt geleverd voor enkel- als voor dubbelvleugelige deuren, heeft een gepatenteerde directe aandrijving. In plaats van een versnellingsbak of tandwieloverbrenging worden microchips toegepast voor het regelen en overbrengen van het motorvermogen.

De motor brengt de deurvleugels door middel van een getande riem in beweging.

De deurvleugel is bevestigd aan een deurdrager die in hoogte, breedte en diepte kan worden afgesteld. Motor, regeleenheid en eventueel nood-unit en elektromechanisch slot vormen een moduul die is bevestigd aan de rail en is ondergebracht in een koof van geanodiseerd aluminium. Voor dubbele draaideuren heeft Besam verder een ingebouwde deurselector. Deze geeft een gegarandeerde sluitvolgorde, wat van belang is bij rook- en brandwerende deuren.

Het bedrijf introduceert verder de magneetkaart Timelox, die de mogelijkheid biedt tijdstippen te programmeren waarop de kaarthouder toegang wordt verleend. De kaart kan worden gebruikt op bestaande deursloten en er is geen aparte bekabeling nodig.

Reageer op dit artikel