nieuws

Amsterdam maakt bezwaar tegen bouw megabioscoop

bouwbreed

Amsterdam tekent bij de provincie Noord-Holland bezwaar aan tegen de plannen van de gemeente Diemen om een groot bioscoopcomplex te bouwen in het noordelijk deel van het dorp. De hoofdstad meent dat Diemen de Amsterdamse plannen voor de bouw van een megabioscoop in zuidoost doorkruist.

Bovendien vreest het stadsbestuur dat de filmzalen in de binnenstad 15 procent bezoekers kwijtraken als Diemen op zo korte afstand bouwt. Een onderzoek van accountantsconcern KPMG wijst daarop. Gedeputeerde Staten moeten uiteindelijk de knoop doorhakken.

Amsterdam en de kleine buurgemeente liggen al geruime tijd met elkaar in de clinch over de megabioscopen. Vlak nadat Amsterdam aankondigde dat MGM Cinemas BV een complex met ongeveer vijftien zalen met 3250 stoelen in zuidoost (Bijlmer) bouwt, kondigde Diemen aan met Decatron in zee te gaan voor de bouw van een twee keer zo groot complex met twintig zalen en 6700 stoelen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels