nieuws

Amsterdam aan de slag met woonwijk in IJmeer

bouwbreed Premium

De provincie Noord-Holland is in grote lijnen akkoord gegaan met het ontwerp structuurplan Amsterdam. Daardoor kan verder worden gewerkt aan de ontwikkeling van een wijk van 18.000 woningen in het IJmeer.

Het nieuwe stadsdeel beslaat in totaal 660 ha. Er komen naar schatting 40.000 mensen te wonen en Amsterdam verwacht een groei van het aantal arbeidsplaatsen met 11.000.

Over drie andere onderdelen van het structuurplan neemt het provinciaal bestuur nog geen beslissing. Het gaat om de bouw van 1000 woningen op het terrein van het oude Olympisch Stadion in zuid, woningbouw aan de west- en zuidoever van de Gaasperplas en de Bijlmerweide-noord en de bouw van huizen op het weilandje De Vrije Geer in Sloten.

Referendum

Over dit laatste plan moet op 17 mei nog een correctief referendum plaatsvinden. Daarmee ke Amsterdammers aangeven of ze het eens zijn met het reeds genomen besluit van de gemeenteraad om dit stukje groen vol te bouwen.

De provincie gaat niet akkoord met het door Amsterdam toegekende predikaat B-locatie aan de kantorenterreinen Teleport en Station Amstel. Dat betekent dat er niet meer parkeergelegenheid mag komen. G.S. vinden dat de bereikbaarheid per openbaar vervoer en daarmee beperkingen voor het autoverkeer voorop dienen blijven te staan.

Reageer op dit artikel